2012. november 11., vasárnap

A csokis keksz

Az egészséges életmód és a kalóriaszámlálás jegyében nem egyszer előfordul az utóbbi időben, hogy jómagam vízben főtt (olykor almás) zabkását nyammogok reggelire, míg a párom ilyenkor kakaós Jó reggelt! kekszet eszik egy pohár tejjel. Mivel abban a termékben a vitaminok, rostok és egyéb értékes alapanyagok mellett van mindenféle adalék anyag is (térfogatnövelő, aroma, emulgálószer), én a finom illata ellenére inkább passzolom, hiszen az életmódváltásom egyik fontos eleme pont ezen anyagok elkerülése, ha lehet.
Ehét péntek este barátoknál voltunk, ők mutatták büszkén "A csokis keksz"-et, amit készítenek rendszeresen "bűnözni". Hmm, nagGGggyon finom volt. Mint kiderült, a recept Stahl Judit: Büntetlen örömök című könyvéből származik, ami nekem is megvan... Szombaton dolgoztam, de a vasárnap pont jó egy kis kekszsütésre!
Ma be is kevertem, talán életemben először (ez tulajdonképpen történelmi pillanat :D) pontosan azt és úgy, ahogy le volt írva - csak egyből dupla adagot. Csokoládénak egy minőségi 75%-os táblát vettem, a zsiradéknak szigorúan én is vajat használtam.
Kihűlve teszt-ettük - Nyammos! Mivel ebben tudom mi van, ezt én is ehetem, bár annyira nem kalóriabarát, mint az azóta már publikált, könnyített verzió - aminek egyetlen "hibája", hogy nem csokoládés (bár nem vagyok csoki-addikt, fahéj annál inkább, ezért legközelebb olyat is készítek).

Nincsenek megjegyzések: