Reggel itt járt nálunk Szélvész Szarvas (ahogy mi Attilát nevezzük), és ez az imádnivaló jó ember ezúttal friss bárányhússal lepett meg minket. Még életemben nem főztem bárányból semmit, birkapörkölt volt a maximum, amit ebből az egyébként szerintem aranyos (felőlem élne örökre az tuti), no persze ebben a formájában idősebb négylábúból készítettem.
Így aztán netet túrtam délelőtt, mit készíthetnék a "megnyert" fél bárányból, ne menjen kárba ez a gyenge, különleges hús.
A nekem tetsző recepteket eltettem, meglátjuk mi készül ma-holnap belőle - majd a Sufonesza-ra felteszem. Jó eséllyel indul: tárkonyos bárányleves, ír gulyás, csipkedlis báránypörkölt, és a pikáns báránypörkölt gombával is.
1 megjegyzés:
Amikor Erdélyben voltunk, ott készíte tt nekünk Bori néni hamis vadast bárányból. Nem vettem részt a készítésben, csak néztem, úgyhogy csak körülbelüli receptet tudok mondani: elkészítette a bárányt pörköltösen, de pirospaprika nélkül, majd önött bele tejet és ecetet. Pazar volt!
Megjegyzés küldése