2008. augusztus 23., szombat

Bari, bari

Reggel itt járt nálunk Szélvész Szarvas (ahogy mi Attilát nevezzük), és ez az imádnivaló jó ember ezúttal friss bárányhússal lepett meg minket. Még életemben nem főztem bárányból semmit, birkapörkölt volt a maximum, amit ebből az egyébként szerintem aranyos (felőlem élne örökre az tuti), no persze ebben a formájában idősebb négylábúból készítettem.
Így aztán netet túrtam délelőtt, mit készíthetnék a "megnyert" fél bárányból, ne menjen kárba ez a gyenge, különleges hús.
A nekem tetsző recepteket eltettem, meglátjuk mi készül ma-holnap belőle - majd a Sufonesza-ra felteszem. Jó eséllyel indul: tárkonyos bárányleves, ír gulyás, csipkedlis báránypörkölt, és a pikáns báránypörkölt gombával is.

1 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

Amikor Erdélyben voltunk, ott készíte tt nekünk Bori néni hamis vadast bárányból. Nem vettem részt a készítésben, csak néztem, úgyhogy csak körülbelüli receptet tudok mondani: elkészítette a bárányt pörköltösen, de pirospaprika nélkül, majd önött bele tejet és ecetet. Pazar volt!