2011. október 30., vasárnap

Haspókságok

Húsmentes hét következik. Úgy tervezzük a párommal, hogy most egy hétig, holnaptól, megint nem eszünk húst.
Ma sem igazán kívánom már, de vacsorára még elkészítem, a már bevásárolt csirkeszárnyakat...
Reggelire almás, zabpelyhes turmixot ittunk, ebédre pedig húsmentes borsólevest készítettem jó sok zöldséggel és finom, petrezselymes vajgaluskával.
Nekem nagyon ízlett, a párom kevésbé éreze az ízeket - szerintem a sok csípős és erős dolog már lassan elöli az ízlelő bimbóinak érzékenységét...
Én éreztem a megpirult zöldségek ízeit - fehérrépa, karalábé, zeller, sárgarépa és hagyma is volt benne -, a kanálka darált paprikát, az illatos, friss petrezselymet...
Valóban, talán a borsó volt a legkevésbé ízes benne, sajnos, de a házilag fagyasztott dolgok csak megfelelő eljárást alkalmazva őrzik meg az ízeiket - sajnos úgy tűnik, ez nem így készült.

Sok finomságot tervezek a hétre - legjobban talán a citromos rizzsel töltött kellevelek izgatnak.
Már bekevertem egy mandulás kekszet is, igaz, ezúttal zabpehely liszttel.
Ezt uzsonnának szánom majd, a koradélutáni kávék mellé...
Valahogy jól esik a mandula és a zabpehely is. Kívánom.

Nincsenek megjegyzések: