2011. június 28., kedd

Mi a baj az olasz sörrel?

Hamarosan szabin leszek és bepótolom a sok-sok írnivalómat, remélem ledarálom a felgyűlt és leírt témákat, no meg gyűjtök újakat, de addig is következzen egy, ami ma megint felvetődött bennem...
Nem értem, mi a baj az olasz sörrel?!

Kint jártunkban elég sok vendéglátóhelyet felkerestünk, ha már olyan szerencsénk volt, hogy a szállásunk nem került pénzbe - megengedtünk magunknak ezt a luxust. Az éttermek, pizzázók, falatozók nagy részében nem lehetett olasz sört kapni, főleg nem csapoltat.
Pedig finom!
Mi szeretjük, ismerjük a Peronit, a Morettit és a Castellot is. Úgy látszik ufók vagyunk, mert egyszerűen alig találtunk olyan helyet, ahol ilyet fogyaszthattunk volna az ebédhez vagy vacsorához. De miért is kéne Hacker-Pschorrt, Heinekent, Coronitát inni Olaszországban?!
Remélem itthon sem francia rosét, vagy olasz chiantit kérnek az idelátogató külföldiek, és én sem kérek más országban például tokaji aszút, badacsonyi szürkebarátot, ésmégsorolhatnámhosszan az isteni magyar borokat, pedig finom!

Velem van a baj, ha Olaszországban olasz, ne adj isten olasz csapolt sört szeretnék inni?!

Gondolom igen, mert tudva, hogy a kereslet meghatározza a kínálatot, és nem volt, csak a boltban (üveges), elenyésző számú ufó vagyok. Ám legyen, vállalom.

Többnyire passzoltuk hát a malátalét, ha nem volt olasz sör és az éttermekben, maradtunk a könnyű, olasz habzó boroknál. Nem nagy áldozat, tudom én.
De mégiscsak, még egyszer megkérdezem...
Mi a baj az olasz sörrel?!

Nincsenek megjegyzések: